Het Emmausklooster is het oudste Kapucijnenklooster in Nederland, vernoemd naar de Bijbelse plaats Emmaus. Het is prachtig bewaard gebleven, zowel van buiten als van binnen. Je bent van harte welkom om de sfeer zelf te komen ervaren.


Het Emmausklooster is dé ideale plek voor een retraite. Niet alleen ligt dit klooster op de stilste plek van Nederland. Alles in dit klooster draagt bij aan jouw wens om naar binnen te gaan en de stilte in jezelf te vinden.


Rust, verdieping en ontmoeting, met het hele jaar door een breed scala aan activiteiten. Dat alles vind je in het prachtige Emmausklooster. We zien je graag op een van onze bijeenkomsten.


Je kunt in het Emmausklooster overnachten, deelnemen aan een training of cursus of een inspiratiebijeenkomst organiseren voor je bedrijf. In de rust en stilte kun je optimaal geconcentreerd werken en inspiratie opdoen.

Emmausklooster Velp heeft eigen Kapucijnen kloosterbier

Op zondag 11 december heeft het Kapucijnenkloosterbier in het Emmausklooster in Velp het levenslicht gezien. Het Kapucijnen kloosterbier is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen het Emmausklooster, Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein en Carrousel Groen.

Blond, enkel, dubbel en tripel
Na een verhaal van broeder Christophorus Goedereis dat de kapucijnen en bier al een lange geschiedenis met elkaar hebben en een  toelichting door de heren van Wilskracht kon de kroondop van de fles. De aanwezige genodigden hieven hierna het glas en lieten zich de vier verschillende soorten Kapucijnen kloosterbier smaken. Tevens werden er bijpassende hapjes geserveerd uit de keuken van Carrousel Groen.
De Kapucijnen kloosterbieren zijn speciaal gebrouwen voor de gasten van het klooster. Blond, enkel, dubbel en tripel zijn de eenvoudige namen van deze bieren, geheel in de sfeer van de eenvoud van het leven van de kapucijnen.
Het plan voor dit Kapucijnen kloosterbier is ongeveer een jaar geleden ontstaan. Het kloosterbier is ambachtelijk gebrouwen bij Stadsbrouwerij Wilskracht.
Momenteel liggen er vaten bier te rijpen in de kelder van het Emmausklooster. Pas volgend jaar kan dit bier worden gebotteld en gedronken. Assistentmedewerkers van Carrousel Groen zullen het verdere proces van bottelen en bestickeren in het Emmausklooster uitvoeren. Een mooie samenwerking tussen Carrousel Groen en Wilskracht.

  

Emmausklooster

Bezoekadres:
Basilius van Bruggelaan 4
5363 VA Velp (Noord-Brabant)

KvK. 53662261
BTW NL804014565B07
IBAN NL13RABO0166241040

Sitemap

Contact

06- 24 54 77 11 - Receptie Emmausklooster

Receptie is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur. Buiten deze tijden mailen naar:

reserveringen.emmausklooster@brabantzorg.eu

  Emmausklooster

januari   2023
M D W D V Z Z
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord om door te gaan met het bekijken van deze website.