Ontdek de rust en de stilte van het Emmausklooster

Het Emmausklooster in Velp (NB)

Ontsnap aan de drukte en omarm de stilte te midden van de prachtige omgeving van ons klooster. Gelegen aan het einde van een majestueuze beukenlaan, biedt het Emmausklooster een oase van rust. Het Emmausklooster, in Velp (NB) dateert uit 1645 en is het oudste Kapucijnenklooster van Nederland. Genoemd naar de Bijbelse plaats Emmaus, ademt het zowel van binnen als van buiten, een rijke historie.

Bij ons kunt u zich onderdompelen in rust en stilte te midden van een prachtige serene omgeving.
In ons gastenverblijf, het Clarahuis, verwelkomen we u graag voor een verkwikkend verblijf in een warme en gastvrije sfeer. Of u nu komt voor een cursus, training, conferentie of retraite, wij staan klaar om uw verblijf bij ons onvergetelijk te maken.

In ons gastenverblijf, het Clarahuis, verwelkomen we u graag voor een verkwikkend verblijf in een warme en gastvrije sfeer. Of u nu komt voor een cursus, training, conferentie of retraite, wij staan klaar om uw verblijf bij ons onvergetelijk te maken. Laat u culinair verwennen door ons keukenteam, dat met liefde en passie gezonde en verse maaltijden bereidt, met biologische ingrediënten uit onze eigen kloostertuin en de lokale omgeving. Bezoek onze kloosterwinkel met onze speciale kapucijnen kloosterbieren, ambachtelijke producten, keramiek en lekkernijen.

Sluit aan bij de rondleidingen door pand en tuin, waar onze enthousiaste gidsen u meenemen op een reis door de rijke geschiedenis en het spirituele erfgoed van het Emmausklooster.
Ons klooster en haar directe omgeving staan bekend als ‘het stilste plekje van Nederland’. In deze hectische en turbulente wereld streven wij ernaar onze gasten een toevluchtsoord te bieden waar zij volledig tot rust kunnen komen. Op deze manier hopen wij bij te dragen aan een samenleving waarin het belang van stilte, bezinning en persoonlijke ontwikkeling wordt erkend en gewaardeerd

Het Klooster

Het klooster is vernoemd naar het bijbelse verhaal van de Emmaüsgangers, waarin Jezus na zijn opstanding verschijnt aan twee van zijn volgelingen op de weg naar Emmaüs. Het gebouw is een voorbeeld van traditionele kloosterarchitectuur, met eenvoudige en functionele ontwerpelementen.

Activiteiten

Het Emmausklooster is dé ideale plek voor een diversiteit aan activiteiten. Alles in dit klooster draagt bij aan jouw wens om naar binnen te gaan en de stilte in jezelf te vinden.

Faciliteiten

Het klooster is een plek waar mensen kunnen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en tijd kunnen doorbrengen in stilte en bezinning. Het biedt accommodatie en ruimte voor retraites, conferenties en spirituele bijeenkomsten.

Nieuws