Emmausklooster Velp heeft eigen Kapucijnen kloosterbier

Op zondag 11 december 2022 heeft het Kapucijnenkloosterbier in het Emmausklooster in Velp het levenslicht gezien. Het Kapucijnen kloosterbier is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen het Emmausklooster, Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein en Carrousel Groen.

Blond, enkel, dubbel en tripel
Na een verhaal van broeder Christophorus Goedereis dat de kapucijnen en bier al een lange geschiedenis met elkaar hebben en een toelichting door de heren van Wilskracht kon de kroondop van de fles. De aanwezige genodigden hieven hierna het glas en lieten zich de vier verschillende soorten Kapucijnen kloosterbier smaken. Tevens werden er bijpassende hapjes geserveerd uit de keuken van Carrousel Groen.
De Kapucijnen kloosterbieren zijn speciaal gebrouwen voor de gasten van het klooster. Blond, enkel, dubbel en tripel zijn de eenvoudige namen van deze bieren, geheel in de sfeer van de eenvoud van het leven van de kapucijnen.
Het plan voor dit Kapucijnen kloosterbier is ongeveer een jaar geleden ontstaan. Het kloosterbier is ambachtelijk gebrouwen bij Stadsbrouwerij Wilskracht.
Momenteel liggen er vaten bier te rijpen in de kelder van het Emmausklooster. Pas volgend jaar kan dit bier worden gebotteld en gedronken. Assistentmedewerkers van Carrousel Groen zullen het verdere proces van bottelen en bestickeren in het Emmausklooster uitvoeren. Een mooie samenwerking tussen Carrousel Groen en Wilskracht.