Kapucijnen kloosterbier

Op 11 december 2022 heeft ons Kapucijnen kloosterbier het levenslicht gezien. Dit speciale kloosterbier is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen Stadsbouwerij Wilskracht uit Ravenstein en Carrousel Groen.

De introductie van de biersoorten Enkel, Dubbel, Blond en Tripel is door broeder Christophorus Goedereis en de brouwers van Wilskracht uitgebreid toegelicht tijdens de officiële introductie in de refter van het klooster. Kapucijnen en Bier hebben een lange geschiedenis met elkaar. De bieren zijn speciaal gebrouwen voor de gasten van het Emmausklooster.

Blond, Enkel, Dubbel en Tripel zijn de eenvoudige namen van deze bieren, geheel in de traditie van de Kapucijnen. Het Bier wordt op vaten gerijpt in de kelders van het klooster.

Het wordt 1 maal per jaar gebotteld, met de hulp van assistenten van Carrousel Groen. Er zijn ook speciale edities van het Kloosterbier zoals Bolwerk 8 en 9 verkrijgbaar die worden gelagerd op whisky en rum vaten. Alle bieren zijn te koop in de kloosterwinkel Emmaus op ons terrein.