Kloosterommetje

Het Kloosterommetje van Velp vanuit ons Emmausklooster.

Het Emmausklooster in Velp nodigt je uit voor een informatieve wandeling vanuit hun sfeervolle locatie door het pittoreske landschap van Velp en Grave. Tijdens deze bijzondere tocht verken je niet alleen het Emmausklooster zelf, maar ook de prachtige natuurlijke omgeving die bekend staat als ‘de drie-eenheid’ in Velp, bestaande uit twee kloosters en een oud Romaans kerkje.

Er zijn in totaal vier geplande wandelingen dit jaar op zaterdag 25 mei, zaterdag 6 juli, zaterdag 24 augustus en zaterdag 12 oktober. Elke wandeling wordt begeleid door ervaren gidsen van het Emmausklooster.

Deze wandeltochten maken deel uit van ‘Ons Kloosterpad Brabant’, waarbij je meer leert over het kloosterleven in Brabant, pelgrimeren en andere bezienswaardigheden onderweg. De route strekt zich uit over ongeveer 11 kilometer en begint bij het Emmausklooster in Velp. Tijdens de wandeling kom je langs verschillende historische plekken, waaronder het Vincentiuskerkje, het Sint Alphonsusklooster, voormalig klooster De Wijnberg, de Sint-Elisabethkerk, een voormalige synagoge en de Begijnenkerk.

Het dagprogramma begint om 10.00 uur met een warm welkom en koffie en/of thee in de refter van het Emmausklooster. Vervolgens wordt een rondleiding door het klooster gegeven, gevolgd door een speciale kloosterlunch. Daarna start de wandeling, waarbij er tijd en ruimte is voor natuurbeleving, bezinning en reflectie. De dag eindigt rond 17.00 uur weer in het Emmausklooster met een afsluitend drankje.

De Kloosterrondwandeling Velp is een van de elf prachtige rondwandelingen die aansluiten op Ons Kloosterpad. Dit lange-afstand- wandelpad leidt je langs vijftig historische kloosters en abdijen in Brabant, waarbij elke etappe wordt aangevuld met lokale verhalen en ervaringen dankzij de inzet van vrijwillige gangmakers.

Wil je deelnemen aan deze unieke ervaring? Meld je dan aan vóór 10 mei 2023 door een e-mail te sturen naar emmausklooster@gmail.com onder vermelding van ‘kloosterommetje’ en de gewenste datum. De deelnamekosten bedragen € 35,- per persoon.

Voor meer informatie over deze dag of het Kloosterommetje kun je contact opnemen met Frank van Dorst via frankvandorst@home.nl of 0652483313.