Onze Tuin

Het Emmausklooster heeft een prachtige tuin, door specialisten de “mooiste kloostertuin van Nederland” genoemd. De tuin wordt al jarenlang door trouwe vrijwilligers onderhouden. Zij doen dit vanuit liefde voor de natuur, verbondenheid met het klooster en elkaar en vanuit gezamenlijke franciscaanse idealen.

Zij bewerken de grond om de aarde haar vruchtbaarheid te laten behouden, zo kan deze gezonde groenten voor onze gasten en bewoners voortbrengen. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt, groenten worden biologisch gekweekt en ook de bodembedekking, grondbewerking en bemesting zijn afgesteld op het vergroten van het herstellend vermogen van de grond.

De opbrengst van de tuin wordt gebruikt voor de maaltijden van onze gasten. De groep enthousiaste tuinvrijwilligers zorgt voor een jaarplan van zaaien, tot wieden, oogsten, conserveren en klaar malken voor het nieuwe seizoen. 

Vijf keer per jaar nodigen wij mensen uit om deel te nemen aan een meditatieve tuinweek, waarbij je participeert in het kloosterritme en elke dag een paar uur meewerkt in de tuin. Deelnemers ervaren de tuinweek altijd als zeer rustgevend en inspirerend.

Omdat een beeld meer zegt meer dan duizend woorden, hieronder een paar plaatjes van de tuin.