Rondleidingen door Klooster en Tuin

Bent u geïnteresseerd in religieus erfgoed of een goed streekverhaal, loop dan eens mee met een rondleiding door het Emmausklooster en kloostertuin o.l.v. enthousiaste en kundige Gidsen.

Het verhaal gaat over de kapucijnen die daar 380 jaar hebben gewoond, over het wel en wee in de context van deze regio met de tachtigjarige oorlog, de bezetting door de Fransen en het leven in het overstromingsgebied van de Beerse Maas. In 2017 zijn de kapucijnen vertrokken uit dit klooster, maar tijdens deze rondleiding vertellen we ook over de terugkomst van kapucijnen broeders.

Iedere eerste zaterdag van de maand zijn er rondleidingen door ons mooie klooster en kloostertuin. In de zomermaanden juni, juli en augustus is dat zelf iedere zaterdag het geval.
De kosten van de rondleiding bedragen € 7,50 per persoon, u rekent a contant af met gids. Dit is incl. een kop koffie of moment met wat lekkers in onze Refter. Er worden maximaal 20 personen per rondleiding toegelaten. 
Verzamelen op de parkeerplaats voor het klooster, Basilius van Bruggelaan 4 Velp 5363 VA Velp (NB)

Het is ook mogelijk om een rondleiding met uw eigen groep aan te vragen en door ons te laten organiseren. Neem contact met ons op en we kijken samen met u naar de mogelijkheden en een geschikte datum.

Reserveren en informatie via  reserveringen.emmausklooster@brabantzorg.eu
Of bel naar: 06- 24 54 77 11 (alleen tussen 9:00 en 13:00 uur bereikbaar)