ARRANGEMENTEN

Arrangementen

Hieronder vindt u informatie over onze verschillende arrangementen:

  • zalen
  • rondleiding
  • pelgrimsroutes
  • sauna
  • festiviteiten

Zalen

Het Emmauskloostercomplex bestaat uit twee gebouwen: Het klooster zelf, en het aangrenzende Clarahuis. Het klooster beschikt over vier vergaderruimtes op de begane grond. De capaciteit varieert van 4 tot 15 personen afhankelijk van de zaal. Het Clarahuis bestaat uit een grote vergaderruimte op de begane grond en een meditatiezolder. Avant Spirit verzorgt standaard een basic trainerskit en koffie/thee en water. Daarnaast kun je gebruik maken van enkele aanvullende faciliteiten zoals een beamer, flipover en maaltijden, frisdranken of snacks. Hieronder vind je een overzicht èn enkele foto's van onze sfeervolle zalen.

Een combinatie van zaalhuur met overnachting(en) is mogelijk. Wij beschikken over 12 eenpersoonskamers in het Clarahuis en 4 kamers in het klooster, waarvan 2 geschikt zijn voor twee personen. 

Zaalhuur inclusief lunch of diner

Dagen

kosten Franciscuszaal

incl koffie/thee

 

kosten

lunch + soep

8 personen

/prijs p.p.

kosten diner

3 gangen

8 personen

/prijs p.p.

1 dagdeel

 

100

13

25

 22

35

2 dagdelen

 

150

13

33

 22

42

 

Te lezen: Gebruik van Franciscuszaal inclusief lunch voor 8 personen is €  25,-  per persoon (dus €  200,=) voor 1 dagdeel. Dat is huurvergaderruimte, koffie en thee, broodlunch met soep in de refter.

 

Dagen

kosten Mariakamer

incl koffie/thee

 

kosten

lunch + soep

3 personen

/prijs p.p.

kosten diner

3 gangen

8 personen

/prijs p.p.

1 dagdeel

 

30

13

23

 22

32

2 dagdelen

 

55

13

31

 22

40

 

Mogelijkheden voor koffie/thee met gebak, middag snack e.d.

Zalen

Aantal personen

Standaard aanwezig

Clarahuis: Grote zaal

40

Tafels en stoelen in diverse opstellingen

Clarahuis: Meditatiezolder

30

Stoelen en meditatiekrukjes

Klooster: Franciscuskamer

12-15

Tafel en stoelen in vaste opstelling

Klooster: Jozefkamer

8

Tafels en stoelen in diverse opstellingen

Klooster: Antoniuskamer

8

Tafels en stoelen in diverse opstellingen

Klooster: Mariakamer

4

Tafels en stoelen in diverse opstellingen

Klooster: Kerk

100

Kerkbanken

Overnachten
Je kunt overnachten in het Emmausklooster als wandelaar, (WoW)pelgrim, B&B- of retraitegast, of als deelnemer aan een van onze programma's. Wij beschikken over 12 eenvoudige eenpersoonskamers in het klooster, waarvan enkele geschikt zijn voor twee personen. Bovendien is er een pelgrimsslaapzaal voor 10 personen.Alle kamers beschikken over een douche op de kamer. Toiletten zijn gedeelde faciliteiten. Avant Spirit zorgt voor een bed en een linnen- en handdoekenpakket. Daarnaast zit het ontbijt standaard bij de prijs inbegrepen. Voor ons is het gemakkelijk als je je komst minimaal een dag van tevoren meldt. Dan kunnen we je kamer tijdig klaar maken en rekening houden met een extra gast aan tafel. Een aanmeldformulier vind je bij "Overnachten in het Emmausklooster", links op de Homepage van de site.

Rondleidingen

Hier komt informatieve tekst

Pelgrimsroutes

Een bedevaart of pelgrimage betekende ooit: ‘wandelreis naar een bedevaartsoord’, vaak gepaard gaande met ontberingen en gevaren tijdens de tocht. Het doel was: reiniging en boetedoening.‘Pelgrim’ stamt van het Latijnse woord peregrinus, en betekent letterlijk: ‘iemand die over de akkers gaat’.

De moderne pelgrim is ook op weg met een bijzonder doel. Daarbij is niet meer de plaats van aankomst , maar de tocht zelf het doel. Een unieke gelegenheid om stil te staan bij levensvragen en voorbereiden op nieuwe levensfasen: “Wie ben ik”, ‘waar sta ik’, ‘hoe ziet mijn toekomst eruit’ ?

Maar ook: even onthaasten uit een hectische samenleving; al lopend tot jezelf komen in de stilte van de natuur.

Nederland kent meerdere pelgrimsroutes, bijv.: Pelgrimspad, Peerkepad, Walk of Wisdom en Kloosterpad Brabant. De laatste is een nieuwe meerdaagse tocht langs kloosters in Noord-Brabant. Het Emmausklooster maakt daar deel van uit.

Pelgrimsklooster van Nederland

Het Emmausklooster is een voormalig Kapucijnenklooster,(1645) te Velp (NBr), waar de traditie en het gedachtegoed van deze orde voortleeft. Samen met een grote groep vrijwilligers zetten wij ons in om het klooster in stand te houden en gasten van het klooster te laten genieten.

Het Emmausklooster heeft alle voorwaarden voor een Pelgrimsklooster: Niet alleen zijn wij verkozen tot het ‘Stilste plekje van Nederland’, ook het nog bestaande kloosterritme en de bijbehorende spirituele energie draagt bij aan de pelgrimsbeleving. De ontmoeting met mede-pelgrims versterkt de pelgrims-ervaring.

Vanuit het Emmausklooster kun je diverse vormen van pelgrimages uitoefenen.

Pelgrimswandeling

Dit is een individuele wandeltocht vanuit het klooster. (Een of meer dagen, dat bepaal jij zelf). Tijdens de wandeling door de natuur zijn er diverse ervaringen mogelijk (natuurbeleving, toevallige ontmoetingen, stilstaan bij jezelf).Tijdens de maaltijden en in de avonduren is er volop gelegenheid om je ervaringen te delen met mede-pelgrims en de kloosterbewoners. 

Hinde Walk

De Hinde Walk is de pelgrimswandeling om te ontmoeten, te verbinden, te onthaasten, te vertragen, te bezinnen, los te laten, te reflecteren en vooral om te genieten!

Overdag wandel je heerlijk alleen en ’s avonds ontmoet je gelijkgestemde wandelaars en pelgrims in de kloosterherberg om te delen en je te verbinden. Dit doen we in de vorm van een leuk programma tijdens het diner en het kampvuur!

Lees meer en meld je aan op https://www.hindelodges.com/nl/hinde-walk

Walk of Wisdom

Damiaan Messing ontwikkelde in juni 2015 de Walk of Wisdom, een tocht van 136 kilometer rond Nijmegen. Tijdens de tocht door een prachtig glooiende landschap staat de "eigen ervaring" centraal;  pelgrims wordt gevraagd hun ervaringen in een getijdenboek op te schrijven.  Ook heeft Messing een ecologische waarde aan de tocht meegegeven: zo krijgen de pelgrims een afvalzakje mee om onderweg vuilnis in te doen. Als klooster bieden wij ook een slaapplaats voor deze pelgrims op doorreis. Je kunt ook aansluiten bij de avondmaaltijd.

Leren pelgrimeren

Het Emmausklooster biedt een speciaal programma voor (aspirant)pelgrims, bijv. de workshop ‘Leren Pelgrimeren’. Hierin leren we je waar je op moet letten als je een langere tocht wilt maken: wat moet er wel en niet in de rugzak; hoe kom je aan overnachtingsadressen; wat eet en drink je onderweg.

Sauna

Gasten Sauna Oase

Verzorging voor lijf en ziel

Combineer je bezoek aan sauna de Oase met een overnachting is ons mooie klooster.

Met trots bieden wij een arrangement ism Sauna de Oase aan. Overdag maak je gebruik van de sauna, je sluit je verblijf af met een overnachting in ons klooster.

2 Daags Totaal Ontspannen arrangement: voor slechts 59 euro/pp

Je bezoekt 1 dag de sauna en in de avond onderga je een retraite in het klooster

inclusief:
1 x overnachting in een standaard kamer in ons klooster
1 x Ontbijt in de refter van het klooster
1x Dagarrangement in Sauna & Beauty Oase te Nederasselt met welkomst drankje, handdoeken, slippers en badjas

3 Daags SUPER Ontspannen Arrangement: voor slechts 138 euro/pp

Je begint met een retraitedag in het klooster. Ontspannen in de tuin of meditatieruimte, lezen, schrijven of een gesprek.Je loopt mee in het ritme van het klooster en deelt de maaltijden met de leefgroep in de refter.
De tweede dag geniet je van de faciliteiten bij Sauna de Oase.

inclusief:
2 x Hotelovernachting in een standaard kamer in ons klooster
2 x Ontbijt in de refter van het klooster
1x Dagarrangement in Sauna & Beauty Oase te Nederasselt met welkomst drankje, handdoeken, slippers en badjas
​1 x warme maaltijd in het klooster

Voor meer informatie of reserveren vragen wij je contact op te nemen via telefoon: 06-2454 7711 of een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Minimaal 2 dagen vooraf reserveren.

 

Festiviteiten

Hier komt informatieve tekst

 

 


Zalen en vergaderkamers

Het Emmausklooster bestaat uit twee gebouwen: Het klooster zelf en het aangrenzende Clarahuis. 

Het klooster beschikt over vier vergaderruimtes op de begane grond. De capaciteit varieert van 4 tot 15 personen afhankelijk van de kamer. Het Clarahuis bestaat uit een grote vergader/cursusruimte op de begane grond en een meditatiezolder.

Wij  verzorgen standaard een basic trainerskit en koffie/thee en water. Daarnaast kun je gebruik maken van enkele aanvullende faciliteiten zoals een beamer, flipover en maaltijden, frisdranken of snacks.

Hieronder vind je een overzicht en enkele foto's van onze sfeervolle zalen.

Een combinatie van zaalhuur met overnachting(en) is mogelijk. Wij beschikken over 12 eenpersoonskamers in het Clarahuis/Dormitorium. 

 

 

Emmausklooster

Bezoekadres:
Basilius van Bruggelaan 4
5363 VA Velp (Noord-Brabant)

KvK. 70346585
BTW NL858279241
IBAN

Sitemap

Contact

november   2021
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord om door te gaan met het bekijken van deze website.