Werken in een kloostertuin

Ook dit jaar organiseert het Emmausklooster, onder leiding van tuincoördinator Joos van Gestel, vijf tuinweken. In het voorjaar, zomer en najaar is er veel werk in de kloostertuin te doen. De zaadjes moeten nog een plek krijgen, of zijn al in de aarde beland, en er mag ruimte gemaakt worden voor de groei. Kortom: opruimen, onkruid wieden, zaaien en oogsten. U bent samen met anderen bezig om de tuin die aandacht te geven die hij verdient.

De volgende weken staan voor 2023 gepland:

3 – 7 juli 2023

7 – 11 augustus 2023
4 – 8 september 2023

Opgave voor deelname is mogelijk tot uiterlijk twee weken voor aanvang van de betreffende tuinweek.

Aanmelden

mail naar: reserveringen.emmausklooster@brabantzorg.eu
of bel naar: 06- 24 54 77 11 (alleen tussen 9:00 en 13:00 uur bereikbaar)
De kosten voor deelname per tuinweek zijn € 185,00

  • Er dienen zich minimaal vier personen aan te melden om de tuinweek door te laten gaan en
  • twee weken voor aanvang van een tuinweek wordt per mail bevestigd of de tuinweek door gaat.

Een tuinweek
Tuinweken is een ‘win-win’ voor alle partijen. De kloostertuin vergt het hele jaar door veel werk. Gedurende een tuinweek komen mensen meewerken met de bestaande groep tuinvrijwilligers, die hier het hele jaar actief is. Tijdens de tuinweek krijgt u de gelegenheid een bijdrage te leveren aan het in standhouden van deze fraaie kloostertuin. Dat kan samen met andere deelnemers, maar ook hebt u alle mogelijkheid om alleen in stilte te werken.
Van de producten uit deze kloostertuin genieten onze gasten bij hun maaltijden.
Tijdens de tuinweek komen we vóór elke maaltijd samen in de kapel waar we samen mediteren, ’s morgens een half uur, ’s middags een kwartier en ’s avonds een half uur.

Voor wie?
Elk seizoen is anders en de tuin vraagt altijd andere aandacht. We proberen je het werk te laten doen wat bij jou en de tuin past. In overleg met Joos, wordt gekeken wat u zoal kunt doen.
Per dag werk je ongeveer 4,5 uur in de tuin zodat er ook voldoende tijd is waaraan je een eigen invulling kan geven. U slaapt op een eenvoudige eenpersoonskamer. Wij zorgen voor beddengoed en handdoeken. Douche en toilet bevinden zich op de gang. Het is handig om regen/werkkleding en schoenen of laarzen mee te nemen.
Iedereen is welkom bij een tuinweek. Wij ontvangen u graag op maandag om 11.30 uur. We lunchen om 12.30 uur in de refter.
We komen daarna om 14 uur samen en gaan de tuin in. De tuin-coördinator zal uitleggen welk tuin- en kluswerk voor die week gepland staat.

Het ritme van de week ziet er als volgt uit:

07:30 uur morgenmeditatie
08:00 uur ontbijt
09:00 uur kort werkoverleg, daarna lekker aan de slag
10:30 uur koffie/thee pauze, waarna we verder werken tot 12.00 uur
12:15 uur middagmeditatie, waarna lunch met brood, vrij in te vullen tijd
14:45 uur thee
15:00 uur vervolg tuinwerk
17_00 uur rust
18:00 uur avondmeditatie
18:30 uur warme maaltijd
20:00 uur koffie/thee,
22:30 uur kloosterrust